Vid Helsingborgs södra infart och ca 2,5 km från centrum ligger bostadsområdet Elineberg. Helsingborgshems kvarter i området, kallat Gamla Elineberg, ligger avskilt från Ramlösavägen precis vid den vackra Jordbodalen och idrottsplatsen Harlyckan, hemmaplan till både Eskilsminne IF och Högaborgs BK. Helsingborgs nöjespark Sundspärlan med lekpark för barn, dans, teater, restaurang m.m. är belägen på promenadavstånd från bostadsområdet. Ramlösa Brunnspark ligger på tio minuters cykelavstånd.

På andra sidan gatan ligger Elinebergs centrum som är ett levande och väl fungerande stadsdelscentrum. Här finns butiker, postservice, vårdcentral, apotek, pizzeria, dam- och herrfrisör, gym, sjukgymnast, solarium m.m.

 

Elinebergsskolan har låg-, mellan- och högstadium och här finns också ett integrerat folk- och skolbibliotek med generösa öppettider. Det finns också ett flertal alternativ för de familjer som är i behov av barnomsorg. Besök gärna Helsingborgs stads hemsida www.helsingborg.se för aktuell information om skolor och barnomsorg.

Elineberg har bra och utbyggda kommunikationer, både till och från området, med bil, buss, tåg och cykel. Ramlösa tågstation ligger på promenadavstånd, stadsbussen passerar genom området fyra gånger per timma under högtrafik och Malmöleden går strax nedanför området.

Området består till största delen hyresrätter där Helsingborgshem utgör en av de största fastighetsägarna. Det finns också en mindre del bostadsrätter på området.

I närheten

Bibliotek, ca 200 m
Skola, ca 200 m
Mataffär, Netto, ca 300 m
Vårdcentral, ca 300 m
Apotek, ca 300 m
Postservice, ca 300 m
Blomsteraffär, ca 300 m
Pizzeria, ca 300 m
Centrum/Knutpunkten, ca 2,5 km
Råå småbåtshamn och badplats, ca 3 km