Vi i Helsingborgshems Bobutik svarar på dina frågor om de nya husen på Elineberg och hjälper dig till ditt nya hem. Ring oss på telefonnummer 042-20 81 40 eller skicka din fråga direkt via svarsformuläret nedan. Vi svarar senast nästa vardag.

 

Frågor och svar – FAQ

  • Den  1 april 2015 påbörjar vi uthyrningen av hus 1. Den 19 augusti 2015 påbörjar vi uthyrningen av hus 2 och 3.
  • Hus 1,  16 december 2015 Hus 2,  16 mars 2016 Hus 3,  16 april 2016
  • Normalt hyr vi ut våra befintliga lägenheter genom ett kösystem som bygger på att den som anmält intresse för en specifik lägenhet och har flest ködagar* får lägenheten. När vi bygger nytt vill vi gärna ge personer som inte har några ködagar, t ex unga och nyinflyttade, en chans till en ny bostad. Bland de som fyller i en intresseanmälan här på sajten hyr vi därför ut hälften av lägenheterna på Elineberg på ködagar och andra hälften genom lottning. I Elinebergsprojektet kommer vi dessutom att reservera 22 lägenheter (20 %) till våra hyresgäster som är intresserade av att flytta in och som idag bor på Harlyckegatan eller Liebäckskroken. De hyresgäster som är intresserade rangordnas efter längst boendetid. Så här går det till: Som nr 1 kommer den med flest ködagar att få välja och sedan en som blivit lottad, därefter den intresserade befintliga hyresgästen med längst boendetid. Vidare den som har näst flest ködagar osv. När intresseanmälan stänger startar vi uthyrningen med att lotta och rangordna i vilken turordning alla intresserade ska bli kontaktade för att välja lägenhet. * Vad är ködagar? För att kunna söka en ledig lägenhet i Helsingborgshems befintliga bestånd måste du registrera en ansökan. Från den dagen börjar du samla ködagar. Dina ködagar är alltså lika med antalet dagar du haft en ansökan registrerad hos oss. För att sedan få en lägenhet i vårt befintliga bestånd måste du göra en intresseanmälan för en specifik lägenhet och har du flest ködagar av alla som intresseanmäler för just den lägenheten så är lägenheten din. Det är alltid bra att registrera dig hos oss. Gå in på www.helsingborgshem.se. Välj rubriken Hemtorget- sök ledigt. Där registrerar du snabbt en ansökan.
  • Alla över 18 år kan söka lägenhet.
  • Det räcker att du skriver ditt telefonnummer så kontaktar vi dig. Du kan även välja att bli kontaktad via sms.
  • Om du inte har tillgång till dator kan du kontakta oss i Bobutiken på tel.  042-20 81 40. Vi hjälper dig att göra en intresseanmälan och svarar på dina frågor.
  • Du kan absolut registrera dig med din sambo. När du fyller i intresseanmälan ska du fylla i din sambos uppgifter under medsökande.
  • Då gör du en intresseanmälan för en lägenhet. Du kan lämna önskemål om lägenhet men inte ansöka om en specifik lägenhet.


Kontakta oss

    Du når även vår Bobutik på telefon: 042-20 81 40.