Elineberg är ett levande och trivsamt område strax söder om centrum som etablerades redan på 50-talet. Här är vi i full gång med att bygga tre höghus med sammanlagt 111 moderna och fräscha lägenheter med miljö och hållbarhet i fokus. De nya husen kommer att få fasader i mörkt och ljust tegel, som passar bra med de befintliga husens gula. För att ge husen ytterligare karaktär har fasaderna inslag av skivor och balkongfronter i orange. Det blir en effektfull och modern kontrast.

På Elineberg finns en tydlig gemenskap människor emellan och det är inte för inte man med stolthet brukar kalla sig för Elinebergare.

På Elineberg har du den vackra Jordbodalen bokstavligt talat ett stenkast bort. En ravin med dramatiska branter men ändå en perfekt plats för joggingturer längs ett upplyst elspår, skogspromenader, lek eller en rogivande paus på en bänk längs med Gåsebäcken.

Du kan följa Gåsebäcken nästan 2 km; över broar, runt flera dammar och mindre vattenfall.

Runt de nya husen och den lägre, charmiga bebyggelsen från 50-talet kommer vi att förnya både lekplats, grillplatser och anlägga en boulebana.

För fotbollsentusiaster har Elineberg mycket att erbjuda. Harlyckans idrottsplats, hemmaplan för både Högaborgs BK och Eskilsminne IF, ligger precis i anslutning till våra bostäder.

Tack vare det väl fungerande Elinebergs centrum har du det mesta du behöver in på knuten.

Genomtänkta och attraktiva planlösningar

Två av husen är på åtta våningar och det tredje på elva. Oavsett väderstreck blir utsikten något att tala om. Både sundet och Jordbodalen bjuder på härliga vyer.

Boendealternativ är flera. De flesta lägenheter är 2:or och 3:or. I elvavåningshuset finns dessutom 1:or med sovalkov och 4:or med två balkonger. Planlösningarna varierar för att möta olika boendebehov. Här finns helt öppna planlösningar och semiöppna planlösningar både med och utan möblerbart kök. Gemensamt är ljusa, fräscha och lättstädade lägenheter med stilsäkra detaljer som grepplister istället för skåpshandtag, sober spotbelysning och djupa fönstersmygar med fönsterbänkar i sten.

Här är några exempel på lägenhetsstorlekar:

1:a ca 40 kvm
2:a ca 55 kvm
3:a ca 73 kvm
4:a ca 98 kvm

Exempel på planlösningar

DU KAN PÅVERKA DIN BOENDEKOSTNAD!

Lägenheterna har individuell mätning och debitering av varm- och kallvatten. Med ett individuellt mätsystem betalar du enbart för den vattenmängd som du själv använder. En bestämd volym ingår dock i hyran. Den baseras på genomsnittsförbrukningar inom Helsingborgshem samt på lägenhetens storlek. Använder du mindre än den volymen som ingår får du avdrag på hyran och använder du mer blir det tillägg.

TILLGÅNG TILL STADSNÄTET

Samtliga lägenheter är anslutna till stadsnätet som är ett kommunikationsnät av absolut högsta kvalitet och prestanda. Fördelarna med stadsnätet är:

  • Brett urval av Internet, TV och telefoni från olika leverantörer.
  • Framtidssäkert, stabilt och driftsäkert med den senaste tekniken.